Garantie zonnepanelen

Welke garanties krijgt u bij de aanschaf van zonnepanelen?

Wij bieden verschillende garanties op onze zonnepanelen om ervoor te zorgen dat je kunt genieten van hoogwaardige kwaliteit en jarenlang zorgeloos gebruik. Benieuwd naar welke garanties je ontvangt en wat ze precies inhouden? We geven je graag een uitleg.

Installatiegarantie

De installatiegarantie dekt de kosten van reparaties als er na de installatie van het zonnestroomsysteem schade optreedt als gevolg van installatiefouten. We zorgen ervoor dat eventuele problemen kosteloos worden verholpen.

De installatiegarantie heeft een duur van 10 jaar. Als er na deze periode iets kapot gaat aan je zonnestroomsysteem, is het zeer onwaarschijnlijk dat dit te wijten is aan een slechte installatie. Als de installatiegarantie is verlopen, maar je ontdekt toch een probleem, kun je in de meeste gevallen gebruikmaken van de fabrieksgarantie. Deze garantie is meestal minimaal 10 jaar geldig, afhankelijk van het specifieke onderdeel.

Productgarantie

Indien er schade optreedt aan jouw zonnepanelen of een onderdeel van het zonnestroomsysteem zonder externe invloeden, heb je recht op productgarantie. De producent zal het beschadigde product of onderdeel kosteloos herstellen of vervangen.

Een zonnestroomsysteem bestaat uit diverse componenten, elk met een verschillende fabrieksgarantie. Gemiddeld hebben onze zonnepanelen een fabrieksgarantie van 15 jaar. De omvormers hebben een minimale fabrieksgarantie van 10 jaar, terwijl de optimizers een minimale fabrieksgarantie van 25 jaar hebben. De exacte garantieperiode hangt af van het type zonnepanelen en de bijbehorende onderdelen.

Bij de aanschaf van zonnepanelen is het belangrijk om te weten dat je bij ons een minimale fabrieksgarantie van 10 jaar hebt op alle onderdelen van het zonnestroomsysteem. Als jouw zonnestroomsysteem binnen de eerste 10 jaar niet naar behoren functioneert, kun je erop vertrouwen dat het probleem kosteloos wordt opgelost. Uiteraard zijn er bepaalde voorwaarden van toepassing op de garantie. In de voorwaarden van elk product staat beschreven welke soort schade onder de garantie valt.

Vermogensgarantie

In de loop der jaren zullen je zonnepanelen geleidelijk aan minder efficiënt worden. Dit is een normaal verschijnsel dat onvermijdelijk is. Bij Solar Feed maken we gebruik van hoogwaardige zonnepanelen, waardoor de afname (degradatie) van de panelen minimaal is: gemiddeld slechts 1% per jaar. Met onze vermogensgarantie kun je erop vertrouwen dat jouw zonnepanelen na 10 jaar nog steeds minstens 90% van het oorspronkelijke vermogen behouden en na 25 jaar nog steeds minimaal 80% van het vermogen presteren. Deze garantie is niet zomaar afgegeven, maar is gebaseerd op uitvoerige testen in een laboratorium gedurende duizenden uren. Hierdoor heb je de zekerheid dat de zonnepanelen van uitstekende kwaliteit zijn en langdurig goede prestaties zullen leveren.

Je kunt 25 jaar lang op onze zonnepanelen rekenen om optimaal vermogen te leveren. We bieden een vermogensgarantie die gedurende die periode van kracht blijft, waardoor je verzekerd bent van de beste prestaties.

We staan voor uw klaar

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over onze zonnepanelen?
Neem contact op en spreek met een van onze klantadviseurs.
Voor specifieke vragen kan je altijd terecht op onze FAQs pagina.

× Hoe kan ik je helpen?